Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panda červenáObrazek

(Ailurus fulgens)

A - Lesser panda
N - Kätzenbär

Třída: savci,
Řád: šelmy (ploutvonožci), Čeleď: pandovití

Zeměpisné rozšíření: jižní Asie

Biotop: horské bambusové lesy v nadmořské výšce 2000-4000 m n. m.

Potrava: bambusové výhonky, kořínky, plody, příležitostně vejce a mláďata ptáků, drobní obratlovci, hmyz

Rozměry: hmotnost 3-4,5 kg, délka těla 50-60 cm, délka ocasu 30-50 cm

Rozmnožování: Samice rodí po 90-150 dnech březosti 1-2, výjimečně 4 mláďata, o která se stará asi 1 rok.

Věk: Dožívá se 13 let.


 

Náhledy fotografií ze složky Panda Červená

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář